Лікар Вікторія Ярова: "Не забувайте турбуватися про кишечник"

9432436967187 n
Завідувачка амбулаторії №4 Центру сімейної медицини №1 Краматорська Вікторія Ярова інформує про важливість нормальної роботи кишечника. І радить вживати достатню кількість клітковини та ферментованих продуктів для покращення роботи цього органу.
 
"В останні роки вчені вкотре доводять, що наш кишечник – це не просто орган, в якому відбувається перетравлювання їжі та всмоктування поживних речовин. Він впливає на багато аспектів нашого здоров’я, в тому числі й на роботу імунної системи. Ось яким чином.

У кишечнику знаходиться близько трильйона бактерій. Більшість із них – «хороші». Вони необхідні для синтезу вітамінів та розщепленні їжі. Проте вони також пригнічують розмноження патологічної мікрофлори, таким чином полегшують роботу імунній системі, адже частину її беруть на себе.
 
Вся поверхня шлунково-кишкового тракту усіяна лімфоїдними структурами, в яких містяться лімфоцити. Особливо їх багато в тонкому кишечнику, адже тут вони формують пейєрові бляшки. Клітини імунної системи навчаються в кишечнику реагувати на чужорідні частинки та руйнувати їх.
 
За наявності хронічних запальних захворювань кишечника лімфоцити починають працювати неправильно і можуть атакувати власні тканини. Наприклад, при хворобі Крона часто уражається не тільки кишечник, а й можуть виникати позакишкові прояви – артрит, іридоцикліт, первинний склерозуючий холангіт.

Тому не забувайте турбуватися про нього! Старайтеся вживати достатню кількість клітковини та ферментованих продуктів (кефір, йогурт, квашена капуста), адже це є основною їжею для мікробіому".
 
Контакти call-центру:
050-357-07-05
095-274-18-02
42-00-98
050-458-33-75 (амбулаторія в м. Київ)
 
1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 1 голос
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter