Нематеріальна культурна спадщина Донеччини «Приготування варення із соснових шишок»

kult3944 3fbef8b8 820x360Проєкт «Нематеріальна культурна спадщина: Збережене крізь час» знайомить вас з унікальним гастрономічним елементом - «Технологія приготування варення із соснових шишок», який побутує в смт Ярова Лиманської громади. Ця традиція існує понад 70 років і залишається важливою частиною кулінарної культури місцевих жителів.

Варення із соснових шишок - це не лише смачний десерт, а й натуральний засіб для зміцнення здоров'я. Цей делікатес містить таніни, які мають протизапальні властивості, що допомагають полегшити симптоми застуд і покращити дихання.

Жителі Ярової віддають шану цій кулінарній традиції, збираючи молоді соснові шишки з середини квітня до середини травня. Саме у цей період шишки сповнені смоли, що під час варіння з цукром стає справжньою основою для корисного частування.

Тож варення із соснових шишок не лише є смаколиком до чаю, а й слугує важливим елементом здорового способу життя та лишається невід’ємною частиною місцевого побуту.

Якщо ви хочете відчути смак традицій і доторкнутися до культурної спадщини Лиманщини, пропонуємо вам детальніше ознайомитися з рецептом варення за посиланням: http://surl.li/jnjbzv.

 

 

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter