На розморожування м'яса природним шляхом зазвичай витрачається кілька годин. Багато людей використовують для розморожування м'яса мікрохвильову піч із функцією конвекції, проте це можна зробити і без спеціальних пристроїв. Розповідаємо, як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильовки.
Багато хто поливає м'ясо гарячою водою, щоб воно швидше розморозилося. Однак цього категорично не можна робити. Це може призвести до того, що небезпечні бактерії на поверхні почнуть активно розмножуватися. Існують простіші та безпечніші способи швидкого розморожування м'яса.
У мультиварці
Розморозити м'ясо швидко та практично без втрати його смакових властивостей можна у мультиварці. Для цього потрібно вибрати режим "пар" і помістити м'ясо на насадку для пароварки на 6-7 хвилин. При цьому бажано його регулярно перевертати.
У холодній воді
Якщо покласти м'ясо у холодну воду, воно швидше розморозиться. Однак, використовуючи цей спосіб не слід розраховувати на швидкий результат.
Дві каструлі
Щоб швидко розморозити крижаний стейк, потрібно в одну каструлю покласти м'ясо, а на неї зверху поставити другу каструлю. У верхню каструлю (та, що без м'яса) налийте теплої води. Через 5-10 хвилин м'ясо помітно розмерзнеться.
Річ у тім, що метал добре проводить тепло. А друга каструля, обтяжена водою, ще й збільшує площу дотику м'яса з теплою металевою поверхнею, що прискорює процес.