Якби нам сказали вибрати один рецепт, який повинен вміти приготувати кожен, то це б було запечене курча в духовці. Чому?
Куряче м’ясо нежирне, легке та просте у приготуванні, а людей, яким воно не подобається, не так вже й багато. Принаймні, ми таких не знаємо.
Бувають дні, коли немає ані настрою, ані сил готувати. Саме на такі випадки у вас має бути напоготові список страв, які легко готувати, смачно їсти та довго зберігати. Завжди універсальне запечене курча в духовці — те, що треба.
Куряче м’ясо — хороше джерело білку, який добре засвоюється організмом. Це одна з причин, чому людям, які мають застуду або харчове отруєння, радять їсти курячий бульйон. Він ситний, поживний, а ще корисний для імунітету та шлункового-кишкового тракту. І це ще не все. У курячому м’ясі містяться вітаміни групи В, залізо, селен, мідь, фосфор, хром, які позитивно впливають на роботу практично всіх систем організму.
Все, що вам знадобиться для цього рецепту — курча, масло, спеції, зелень, сіль і перець. А ще щось на гарнір, наприклад, картопля, гречка, рис, макарони або овочі для салату.
Зберігати запечене курча у холодильнику можна до трьох днів. Якщо ви хочете продовжити строк зберігання до 4-6 місяців, то м’ясо треба упакувати у герметичний контейнер та покласти у морозильну камеру. Розігріти курча ви можете кількома способами: якщо у духовці, то змастіть його олією та загорніть у фольгу, якщо у мікрохвильовці, то знову ж таки змастіть олією та накрийте блюдо зверху харчовою плівкою.