Кабачки давно стали універсальним овочем, з якого виходять дуже смачні варення, салати. Навіть можна зробити лечо і повірте, воно буде нічим не гірше страви з солодкого болгарського перцю.
Інгредієнти:
кабачки, 3 кг;
перець солодкий, 5 шт;
гострий перець, 2 шт;
часник, 2 головки;
олія і цукор по 1 склянці;
оцет 9%, ½ склянки;
сіль, 2 ст.л;
томатна паста, 500 мл.
приготування:
Знімаємо шкірку з кабачків і забираємо насіння.
Порада: якщо овочі молоді, тоді насіння не потрібно прибирати.
Кабачки і солодкий перець ріжемо соломкою. Гострий перець і часник подрібнюємо блендером. Змішуємо овочі з подрібненою масою та іншими інгредієнтами.
Добре вимішуємо масу, залишаємо на 3 години, періодично перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 40 хвилин. Розкладаємо масу в стерилізовані банки, закручуємо щільно кришкою, перевертаємо і залишаємо остигати під рушником.
Зберігати консервацію можна в підвалі або в коморі.