Гарбузово-шоколадний торт із двох інгредієнтів

iabalw c740x493x50px50p c740x493x50px50p up 9ac5942

Без борошна, без вершкового масла і без цукру, цей гарбузово-шоколадний торт з двох інгредієнтів здивує навіть досвідчених знавців десертів.

Для цього рецепту ми використовуємо гарбуз із солодкою й не дуже водянистою м’якоттю. Добре підійдуть такі сорти, як Delica, Violina, Butternut або Moscata. Щодо шоколаду, то радимо той, де відсоток какао від 70% і більше. Гарбуз надасть десерту природну солодкість і м’якість, а шоколад зробить його вологим всередині.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 500 г
  • Шоколад чорний - 250 г

Крок 1/6 Помийте і розріжте гарбуз навпіл по довшій стороні. Видаліть насіння і внутрішні волокна, потім помістіть половинки на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте при 180°С протягом 40 хвилин у попередньо розігрітій духовці.

Крок 2/6 Коли гарбуз стане м’яким, дайте йому охолонути й за допомогою ложки відділіть м’якоть від шкірки. Для цього торту вам знадобиться 250 г м’якоті.

Крок 3/6 Перекладіть гарбузову м’якоть у миску і пюруйте за допомогою занурювального блендера.

Крок 4/6 Розтопіть чорний шоколад на водяній бані. Можна також розтопити шоколад у мікрохвильовій печі: покладіть його у тарілку і грійте 30 секунд на максимальній потужності. Процес треба повторити кілька разів, поки шоколад не стане повністю рідким. Перемішуйте масу у проміжках між нагріванням.

Крок 5/6 Вилийте шоколад у миску з гарбузовим пюре і добре перемішайте.

Крок 6/6 Тим часом розігрійте духовку до 170°С. Вилийте тісто для торта у круглу форму діаметром 16 см і випікайте у духовці 30-40 хвилин. Зачекайте, поки торт охолоне, посипте його цукровою пудрою й подавайте.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter