Дорогі друзі, хочемо вам сьогодні показати, як приготувати смачні та, навіть, можна сказати не шкідливі для здоров’я чебуреки. Готувати їх – одне задоволення, тому що для приготування тісто замішувати не потрібно і смажаться вони без олії.
Результат вас дуже приємно здивує, тому що “тісто” виходить трохи хрумким, а начинка – соковитою!
Для приготування нам знадобляться такі продукти:
- Фарш (свинина-яловичина) – 200 гр.
- Цибуля – половинка.
- Рослинна олія.
- Сіль та спеції.
- Кінза та кріп.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1,5 ст/л.
- Лаваш або тортилья.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в сковороду з невеликою кількістю олії, смажимо пару хвилин і додаємо заздалегідь підготовлений фарш свинина/яловичина.
- У фарш додаємо сіль та спеції та смажимо 10-12 хвилин до готовності, періодично помішуючи. За пару хвилин до готовності фаршу додаємо дрібно нарізану зелень.
- Для цього рецепту нам знадобиться лаваш або тортилья, найкраще відразу купити круглий лаваш, щоб не вирізати коло.
- У миску розбиваємо яйце, добре збиваємо його виделкою. Додаємо сметану, перемішуємо.
- За допомогою пензлика краї лаваша змащуємо цією сумішшю, всередину додаємо підготовлену начинку з фаршу. Краї акуратно зліплюємо.
- Підготовлений чебурек перекладаємо на лист, застелений пергаментним папером та змащений олією.
- Чебуреки за допомогою пензлика повністю обмащуємо підготовленою сумішшю та відправляємо в розігріту до 180* духовку випікатися на 10-15 хвилин, доводимо до рум’яності.
Ось і все, смачні та корисні чебуреки готові! Чебуреки за смаком виходять просто дуже м’які та соковиті! Обов’язково спробуйте приготувати, ми впевнені, вони сподобаються всім!