М'ясо - 350 г - куряче філе або свинина
Спеції для м'яса – за смаком
Часник - 1-2 зубчики
Картопля - 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Сіль – 1 ст.л.
Чорний мелений перець – 0.5 ст.л.
Рослинна олія - 3 ст.л.
Сметана – 150 г
Сир твердий - 100 г
Приготування:
Картоплю очистити від шкірки, помити та нарізати кільцями. Цибулю ріпчасту очистити, промити і нарізати півкільцями. Часник почистити і видавити через часникодавку.
М'ясо нарізати пластинами, шириною приблизно 1см і злегка відбити (можна брати й фарш за бажанням). Посолити, поперчити, приправити улюбленими прянощами та часником.
Форму для запікання змастити олією. Викладаємо картоплю, солимо, змащуємо сметаною.
Наступним шаром викладаємо м'ясо чи фарш, наливаємо олію, змащуємо сметаною. Далі викладаємо цибулю, солимо, змащуємо сметаною.
Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 1,5 години, випікати при температурі 190 градусів.
Виймаємо форму, прибираємо фольгу, посипаємо тертим сиром та випікаємо ще 30 хвилин.
Подаємо м'ясну запіканку до столу гарячою.