Якщо Ваша сім’я полюбляє м’ясо, то обов’язково зверніть увагу на цю добірку рецептів. Страви з телятини виходять дуже ситними та смачними, тому неодмінно сподобаються всім рідним. Вони прості у приготуванні та надзвичайно апетитні.
Відбивні з айвою та брусницею
Рецепт цих відбивних повинна знати кожна хазяйка. Вони виходять настільки соковитими та апетитними на вигляд, що зникають з тарілки із шаленою швидкістю. Відбивні з телятини дуже ароматні та ситні. Завдяки айві та брусниці страва має відмінний смак.
Інгредієнти для приготування:
- 500 г. телятини;
- 2 шт. айви;
- 300 г. брусниці;
- 4 ст.л. гречаного меду;
- 100 мл. сухого вина;
- сіль та спеції за смаком;
- оливкова олія.
Телятину нарізаємо на великі шматки. Відбиваємо їх та щедро натираємо сіллю й перцем. За бажанням додаємо улюблені спеції. М’ясо залишаємо на декілька хвилин.
Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів. Айву нарізаємо на шматочки та викладаємо у форму. Поливаємо її вином та відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Відбивні обсмажуємо на сильному вогні, а потім викладаємо у форму з айвою. Знову відправляємо в духовку та запікаємо до готовності. У сковорідку, де смажилось м’ясо, викладаємо брусницю. Додаємо мед та готуємо декілька хвилин.
Готові відбивні викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо брусничним соусом та подаємо до столу. Смачного!
Запечені баклажани з телятиною
Страва виходить нереально ситною. Запечені баклажани з телятиною сміливо можна подавати до святкового столу. Страва має апетитний вигляд та відмінно смакує в гарячому вигляді.
Інгредієнти для приготування:
- 2 шт. баклажанів;
- 4 шт. помідорів чері;
- 300 г. яловичого фаршу;
- 50 г. ріпчастої цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- сіль та спеції за смаком;
- 100 г. соусу сацебелі;
- зелень за смаком;
- оливкова олія.
Баклажани промиваємо та розрізаємо навпіл. Очищуємо від насіння. Потім викладаємо їх на деко, змащене олією, та запікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Тим часом на сковорідці обсмажуємо фарш. Додаємо дрібно нарізану цибулю, сіль та спеції. Перемішуємо. Також додаємо пропущений через прес часник, соус сацебелі й нарізані помідори.
Готовою начинкою фаршируємо баклажани. Зверху прикрашаємо їх зеленню та запеченими помідорами. Смачного!
Рулетики з телятини з маслинами
Така м’ясна страва точно Вам сподобається. Рулетики з телятини готуються дуже просто та швидко. На смак вони виходять ніжними, адже складаються зі смачної начинки.
Інгредієнти для приготування:
- 200 г. маслин без кісточок;
- 2 зубчики часнику;
- сіль, чорний перець;
- зелень за смаком;
- 200 г. вареної шинки;
- 2 ст.л. оливкової олії;
- щіпка мускатного горіха;
- 8 шт. стейків з телячої вирізки;
- 2 ст.л. вершкового масла;
- 1,5 скл. сухого вина.
Часник та половину маслин дрібно нарізаємо. Інші розрізаємо навпіл. Також подрібнюємо зелень. Стейки відбиваємо. Солимо та перчимо. Шинку нарізаємо на шматочки. Викладаємо їх на стейки.
Маслини змішуємо з часником та зеленню. Викладаємо на стейки. Потім м’ясо посипаємо мускатним горіхом й загортаємо в рулетики. Скріплюємо їх шпажками.
Рулетики викладаємо на сковорідку, змащену олією. Додаємо вино, вершкове масло та смажимо до готовності. Смачного!
Тушкована телятина з овочами
Страва має відмінний аромат, чудовий смак та дуже апетитний вигляд. Тушкована телятина з овочами готується дуже просто, а виходить просто бездоганною.
Інгредієнти для приготування:
- 1 кг. телятини;
- 1 л. овочевого бульйону;
- 4 шт. ріпчастої цибулі;
- 300 мл. червоного вина;
- корінь селери;
- морква;
- 2 ст.л. томатної пасти;
- 100 мл. рослинної олії;
- зелень за смаком;
- сіль та спеції.
М’ясо та цибулю нарізаємо кубиками. У глибоку каструлю вливаємо олію та ставимо на вогонь. Викладаємо туди м’ясо з цибулею. Додаємо трішки овочевого бульйону та тушкуємо на повільному вогні.
Потім додаємо нарізану кубиками моркву та подрібнений корінь селери. Солимо, перчимо й посипаємо улюбленими спеціями. Потім вливаємо решту бульйону. Вкінці додаємо вино й томатну пасту. Страву тушкуємо до готовності, а потім подаємо до столу. Смачного!
Картопляно-м’ясні зрази
Зрази з телятини та картоплі готуються дуже швидко. Вони виходять апетитними, ситними та нереально смачними.
Інгредієнти для приготування:
- 8 шт. картоплі;
- 600 г. яловичини;
- 2 шт. яєць;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 200 г. сметани;
- сіль, чорний перець;
- вершкове масло.
Картоплю очищуємо та натираємо на дрібній тертці. Яловичину та ріпчасту цибулю пропускаємо через м’ясорубку. Потім додаємо яйця й картоплю. Ретельно перемішуємо. Також додаємо сіль та улюблені спеції.
З фаршу формуємо зрази та викладаємо їх на сковорідку, змащену вершковим маслом. Зверху зрази поливаємо сметаною та тушкуємо до готовності. До столу їх подаємо гарячими. Смачного!