Серед усього різноманіття сніданків панкейки посідають своє особливе місце. А Марко Черветті підкаже, як максимально просто приготувати цей відомий американський сніданок.
Інгредієнти:
- Яйця — 3 шт
- Цукор — 10 г (на смак)
- Сіль — 2 г (на смак)
- Пшеничне борошно — 250 г
- Розпушувач тіста — 10 г
- Молоко — 300 мл
- Вершкове масло — 70 г
- Кленовий сироп — на смак (багато точно не буде)
- Рослинна олія — для змащування пательні
Як готувати:
Крок 1. Вибий у блендер яйця, додай трохи цукру та солі. Акуратно всип борошно та розпушувач, влий молоко та додай масло. Збий у блендері все до однорідної маси та перелий в глибоку посудину, з якої буде зручно ополоником набирати тісто.
Крок 2. Постав на середній вогонь пательню, занур серветку в олію та змасти нею пательню. Починай смажити панкейки. 1 панкейк = 1 ополоник тіста. Вилий на пательню та дай йому рівномірно розподілитися по поверхні — має вийти невелике коло. Обсмаж з одного боку, переверни та обсмаж з іншого.
Лайфхак від Марко: Панкейк повинен «бурлити», тому, коли побачиш, що він неначе закипів, пора перевертати на інший бік.
Крок 3. Знову змасти пательню олією та смаж наступний панкейк. Й так повторюй щоразу, допоки не будуть усі готові.
Крок 4. Виклади панкейки стопочкою на тарілку та полий зверху клиновим сиропом. Якщо тобі сиропу замало, прикрась також усім, що забажаєш— йогуртом,