Продукти для блюда
- огірок – 1 кг.
- води
- морква — 3-4 шматочки
- перець солодкий — 3-4 шматочки
- цибуля ріпчаста — 3-4 шматочки
- хрін (аркуш хрону) — 1 шт.
- кріп — 3-4 стеблинки
- часник – 4 зуб.
- перець чорний — 6 горошин
- лист лавровий — 2 шт
- сіль (з невеликою гіркою) – 1 ст.л.
- цукор (з невеликою гіркою) – 2 ч.л.
- оцет (9%) – 6 ст.л.
Як готувати?
Інгредієнти вказані на 2-х літрову банку.
Огірки промиваємо, відрізаємо хвостики, заливаємо водою та залишаємо на 30 хвилин.
Тим часом, очищаємо та промиваємо моркву, перець та цибулю.
Нарізаємо кружальцями та пластинами.
Очищаємо та промиваємо часник.
Промиваємо лист хрону та кріп.
Банку та кришку ретельно промиваємо з миючим та содою.
На дно укладаємо лист хріну, кріп, часник, лаврові листи та чорний перець горошком.
Закладаємо огірки у банку до половини.
Потім додаємо моркву, перець та цибулю.
Заповнюємо догори огірками.
Заливаю в заповнену банку окріп, накриваю кришкою та залишаю на 45 хвилин.
Через 45 хвилин зливаю воду та заливаю чистий окріп.
Залишаю ще на 45 хвилин.
Знову зливаю воду.
Відправляю кришки стерилізуватись.
У банку додаю сіль, цукор та оцет.
Заливаю чистим окропом, закупорюю стерилізованою кришкою.
Перевертаю банки кришками донизу, загортаю ковдрою і залишаю до повного остигання.
Зберігаю у коморі у квартирі. Смачного!