Рибні котлети можна подати з паровими або свіжими овочами, необробленим рисом, гречкою.
Рибні котлети на пару – корисна і дієтична страва, що відрізняється ніжним смаком. Такі котлетки будуть гідно оцінені дітьми, а також тим, хто дотримується іноді дієти для схуднення.
Як приготувати рибу на пару?
Для приготування рибних котлет на пару можна використовувати пароварку, мультиварку з режимом пари, а також звичайну каструлю та друшляк. Для цього в каструлю наливають воду, доводять її до кипіння, зверху встановлюють металевий друшляк, у нього викладають котлетки, прикривають каструлю кришкою і таким чином готують рибні котлети на пару.
Рибні котлети на пару не обов’язково обвалювати попередньо в борошні або сухарях. Якщо ви боїтеся, що фарш прилипне до полиць пароварки, можете поставити в неї блюдце і викласти котлети. Але будьте готові, що під час приготування у блюдце може зібратися сік від котлет.
Рецепти рибних котлет на пару
Прості рибні котлети на пару .
Інгредієнти: 500г рибного філе, 2 скибочки хліба, 1 цибулина, 100мл молока, 1 яйце, борошно, сіль, перець.
Замочіть хліб у молоці, пропустіть через м’ясорубку філе риби та цибулину, змішайте, посоліть, поперчіть, вбийте яйце. При формуванні котлет можна в середину кожної покласти по шматочку сиру чи зелені, поставте варитись на пару близько 20 хвилин.
Рибні котлети на пару з мінтаю .
Інгредієнти: 1 мінтай, 1 скибочка білого хліба, 1ч. вершкового масла, сіль.
Приготування: очистіть рибу від шкірки, відокремте від кісток, вимочіть хліб у молоці, додайте філе, вершкове масло, подрібніть все блендером, вимісіть фарш, посоліть, скачайте маленькі котлетки, викладіть у пароварку, готуйте 15-20 хвилин.
Рибні котлети на пару з морквою .
Інгредієнти: 500г рибного філе хеку, мінтаю або мерлузи, 1 морква, 1 цибулина, 1 яйце, 2ст.л. борошна, сіль, сушений кріп, майоран.
Наріжте філе на шматки, цибулину очистіть і наріжте на кілька частин, пропустіть через м’ясорубку разом з рибою, перекиньте фарш на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Додайте у фарш терту на дрібній тертці моркву. Перемішайте. Додайте яйце, спеції, трохи борошна, вимісіть. Сформуйте котлети, обваляйте у борошні, викладіть у пароварку, готуйте на пару 20 хвилин.
Рибні колети на пару з манкою .
Інгредієнти: 1кг рибного філе, 2 цибулини, 2 плавлені сирки, 2 яйця, 2ст.л. манної крупи, 2 скибочки білого хліба, перець, сіль, олія.
Приготування: розріжте цибулини на 4 частини, обсмажте на олії, хліб замочіть у молоці, приготуйте фарш із філе, цибулі та хліба, пропустивши все через м’ясорубку, вимісіть, додайте у фарш манку, тертий плавлений сир, яйця, сіль, перець. Залишіть на півгодини, щоб манка набрякла. Сформуйте котлети, викладіть у пароварку, готуйте 15-20 хвилин.
Рибні котлети можна подати з паровими або свіжими овочами, необробленим рисом, гречкою. До котлет можна подати томатний соус.