Картопляна ковбаска – смачно, доступно, ситно

fbdtjyhkfg452

Чи бачили ви домашні картопляні ковбаски? Такі популярні в багатьох слов’янських народів! Найчастіше трапляються в українській, литовській, білоруській та польській кухнях.

Звісно, кожна страва вимагає певних старань, але лише уявіть — кишки нафаршировані картоплею або картоплею з м’ясом.

Туди також вміщують і цибулю, щоб картопля зберегла своє забарвлення та була смачнішою. Картоплю треба буде мілко нарізати або терти, а в таких випадках вона темніє, тож цибулевий сік допоможе зберегти приємний вигляд.

Картопляна ковбаса

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • 250 г грудини
  • 300 г печериць
  • 2 цибулини
  • 3 м натуральної оболонки для ковбаси
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • перець і сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Добре вимийте оболонку для створення ковбаски.
  2. Почистьте картоплю та потріть її на терці.
  3. Дрібно поріжте цибулю та обсмажте її на сковорідці з олією.
  4. Поріжте гриби та грудину на дрібні кубики, висипте до цибулі та залиште обсмажуватись до готовності.
  5. Усі інгредієнти добре перемішайте і помістіть в оболонку для ковбаси. Наприкінці залишіть трохи місця, туго перев’яжіть ниткою. Але зробіть кілька проколів зубочисткою на кожній ковбасці.
  6. Помістіть картопляні ковбаски в духовку і випікайте 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
  7.  Ваша смачна страва готова!

До картопляних ковбасок може смакувати будь-який соус, обирайте той, який вам до душі. А можна обійтись і без нього, а просто підсмажити шкварки і додати сметани.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter