Карбонара заслужено зветься улюбленою стравою італійців. І не лише італійців! Мабуть, саме тому, цю страву «підробляють» найчастіше. Як це підробляють, запитаєте ви, це ж не гроші, щоб їх фальсифікувати. А от як! Додають туди інгредієнти, яких у справжній карбонарі взагалі не має бути! Наприклад, вершки, цибулю або бекон. Як же готувати справжню карбонару? Зараз ми вас цього навчимо.
Рецепт пасти карбонара, який ми пропонуємо до вашої уваги, створив відомий бренд-шеф ресторанних проектів Fozzy Group Марко Черветті.
Інгредієнти
-
Спагеті100 г
-
Оливкова олія10 мл
-
Сир пекоріно романо10 г
-
Сало60 г
-
Яйце куряче, жовток3 шт.
-
Сільза смаком
-
Перець чорний меленийза смаком
Крок 1/6
Закип’ятіть у каструлі воду. Підсоліть її.
Крок 2/6
Наріжте сало крупною соломкою.
Крок 3/6
Розігрійте на сковороді оливкову олію та обсмажте сало до золотистого кольору.
Крок 4/6
У киплячу воду покладіть спагеті.
Крок 5/6
Поки спагеті варяться, приготуймо соус. Розділіть білки й жовтки, білки відставте, а жовтки покладіть у миску та посипте тертим сиром і чорним перцем. Перемішайте.
Крок 6/6
Додайте готові спагеті у сковороду із салом. Трошки обсмажте їх і перекладіть у миску з яєчним кремом. Ретельно перемішайте та ще раз посипте все перцем і сиром.Крок 6/6 Додайте готові спагеті у сковороду із салом. Трошки обсмажте їх і перекладіть у миску з яєчним кремом. Ретельно перемішайте та ще раз посипте все перцем і сиром.