Блекаут-меню: три страви з гречки, яку не потрібно варити

wwe11

Цього разу готуємо цікаві салати з гречкою. Річ у тім, що гречка (саме коричнева) продається в магазинах вже обробленою, тож її не обов’язково варити: можна залити водою у пропорції 1:2 (1 стакан гречки та два стакани води) і просто залишити на 5-10 годин.

Зручно залишати гречку на ніч: вранці можна буде швидко додати овочі та спеції і отримати корисний та смачний сніданок.

Гречка з овочами: базовий рецепт

Інгредієнти:

  • Стакан гречки
  • Овочі: огірок, солодкий перець, помідор (які є в наявності)
  • Оливкова олія
  • Петрушка
  • Сіль, чорний перець

Як готувати:

Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.

Крок 2. Поріж овочі та петрушку, додай сіль та чорний перець, додай оливкову олію добре перемішай.

Крок 3. Змішай гречку та овочі з олією, за бажанням додай улюблені спеції. Також можна додати готове м’ясо, якщо воно є: курку, сосиски тощо.

Середземноморський салат з гречкою

Інгредієнти:

  • Стакан гречки
  • Овочі: огірок, солодкий перець, помідор (які є в наявності)
  • Оливки
  • Фета
  • Оливкова олія
  • Лимон
  • Орегано
  • Петрушка
  • Сіль
  • Як готувати:

Як готувати:

Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.

Крок 2. Наріж всі овочі і додай до гречки.

Крок 3. Зроби соус: змішай оливкову олії, лимонний сік, сіль та сушений орегано. Полий соусом салат з гречкою та перемішай.

Крок 4. Додай у готовий салат шматочки (кубики) сиру фета та прикрась дрібно порізаною петрушкою. Смачного!

Салат з гречкою та броколі

Інгредієнти:

  • Стакан гречки
  • Броколі
  • Огірок
  • В’ялені томати
  • Фета або кисломолочний сир
  • Петрушка, м’ята
  • Насіння соняшника або гарбуза
  • Лимон
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Як готувати:

Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.

Крок 2. Поріж суцвіття броколі на невеликі шматки. Броколі можна їсти сирим, але, якщо є можливість, можна проварити 2-3 хвилини, тільки не дуже довго, аби овоч залишався зрустким.

Крок 3. Дрібно наріж огірок, в’ялені томати,  петрушка та м’яту. Змішай з гречкою, додай фету або кисломолочний сир та  насіння. Полий все лимонний соком, додай оливкову олію, спеції і знову перемішай. За бажанням також можна додати трохи відвареної курки.

1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter