Цього разу готуємо цікаві салати з гречкою. Річ у тім, що гречка (саме коричнева) продається в магазинах вже обробленою, тож її не обов’язково варити: можна залити водою у пропорції 1:2 (1 стакан гречки та два стакани води) і просто залишити на 5-10 годин.
Зручно залишати гречку на ніч: вранці можна буде швидко додати овочі та спеції і отримати корисний та смачний сніданок.
Гречка з овочами: базовий рецепт
Інгредієнти:
- Стакан гречки
- Овочі: огірок, солодкий перець, помідор (які є в наявності)
- Оливкова олія
- Петрушка
- Сіль, чорний перець
Як готувати:
Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.
Крок 2. Поріж овочі та петрушку, додай сіль та чорний перець, додай оливкову олію добре перемішай.
Крок 3. Змішай гречку та овочі з олією, за бажанням додай улюблені спеції. Також можна додати готове м’ясо, якщо воно є: курку, сосиски тощо.
Середземноморський салат з гречкою
Інгредієнти:
- Стакан гречки
- Овочі: огірок, солодкий перець, помідор (які є в наявності)
- Оливки
- Фета
- Оливкова олія
- Лимон
- Орегано
- Петрушка
- Сіль
- Як готувати:
Як готувати:
Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.
Крок 2. Наріж всі овочі і додай до гречки.
Крок 3. Зроби соус: змішай оливкову олії, лимонний сік, сіль та сушений орегано. Полий соусом салат з гречкою та перемішай.
Крок 4. Додай у готовий салат шматочки (кубики) сиру фета та прикрась дрібно порізаною петрушкою. Смачного!
Салат з гречкою та броколі
Інгредієнти:
- Стакан гречки
- Броколі
- Огірок
- В’ялені томати
- Фета або кисломолочний сир
- Петрушка, м’ята
- Насіння соняшника або гарбуза
- Лимон
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Як готувати:
Крок 1. Замочи гречку (1 стакан гречки на 2 стакани води), залиш на 5-10 годин, допоки не набухне і не стане м’якою. Додай трохи солі.
Крок 2. Поріж суцвіття броколі на невеликі шматки. Броколі можна їсти сирим, але, якщо є можливість, можна проварити 2-3 хвилини, тільки не дуже довго, аби овоч залишався зрустким.
Крок 3. Дрібно наріж огірок, в’ялені томати, петрушка та м’яту. Змішай з гречкою, додай фету або кисломолочний сир та насіння. Полий все лимонний соком, додай оливкову олію, спеції і знову перемішай. За бажанням також можна додати трохи відвареної курки.