Домашня нутелла готується дуже просто і без клопоту. Всі ласуни будуть в захваті від цієї страви.
Шоколадно-горіхова паста “Нутелла” стала популярною у всьому світі. Ніжна намазка зі смаком лісового горіха ідеально підходить до батона, млинців або оладок. Однак коштує такий десерт недешево, і його склад викликає великі сумніви. Домашня нутелла готується за 10 хвилин без великих турбот – пропонуємо побалувати себе такими ласощами.
Домашня нутелла за 10 хвилин
- Молоко — 100 мл.
- Цукор — 80 г.
- Какао-порошок — 2 ст. л.
- Ванілін на кінчику ножа.
- Лісові горіхи — 100 г.
- Соняшникова олія — 175 мл.
Для приготування нутелли найкраще використовувати фундук, але можна замінити волоськими або іншими горіхами. Якщо ви купили не обсмажені горіхи, то їх потрібно підсмажити на сухій сковороді 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Потім подрібніть горіхи блендером, кавомолкою або м’ясорубкою.
Молоко підігрійте в мікрохвильовці, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером. Продовжуючи збивати, влийте олію тонкою цівкою. Збивайте суміш близько хвилини — вона почне загусати. Додати какао-порошок і збивати ще пару хвилин. Потім всипати горіхи і перебити блендером до однорідності.
Після цього паста готова і її можна мазати на хліб. Але щоб домашня нутелла загусла і стала однорідною, її рекомендується поставити в холодильник на 6-8 годин. Зберігається десерт в холодильнику не більше трьох діб.