Веганське м'ясо сьогодні доступне і в Україні. Це інноваційний натуральний та екологічно безпечний продукт на рослинній основі, виготовлений українським виробником. Для веганів та не тільки для них пропонується рослинне м'ясо, збагачене вітамінним комплексом (вітаміни групи В), залізом, цинком та ін. Для його отримання не потрібно вирощувати свиней або велику рогату худобу, відсутні шкідливі викиди в атмосферу. З нього готують різноманітні страви.
Рецепти веганського м'яса
Рецепти з веганського рослинного м'яса можна знайти в інтернеті або на сайті українського виробника та постачальника. Сьогодні у закладах фаст-фуду пропонується нова позиція в меню – апетитний бургер із рослинною котлетою замість яловичої.
Його можна зробити і самому, легко та швидко зібравши всі інгредієнти. На першому етапі необхідно посмажити веганську котлету по 5 хвилин з кожної сторони. Взяти булочку та розрізати її навпіл.
На нижню частину викладають гуакамоле, котлету з сиром, колслоу та подрібнений арахіс. Зверху закрити другою частиною булочки. Гуакамоле – половина авокадо, сік лимона, трохи солі та спецій, трохи зеленої цибулі та пару гілочок кінзи. Колслоу – суміш пекінської капусти, половинки огірка, 50 г чуки с рослинним майонезом.
Із рослинного фаршу готують і люля-кебаб. Це просто та швидко, спочатку слід сформувати ковбаски та охолодити в холодильнику протягом півгодини. У фарш додають сіль та перець, подрібнену цибулю. Обсмажують на грилі/пательні 5 хв. з одного боку та ще стільки ж з другої, подають із лавашем та томатами.
Веганські фрикадельки чудово підійдуть для приготування супу та борщу, їх варять протягом п’яти хв. Також їх можна запекти з картоплею в духовці, і це швидка та ситна вечеря.
Для приготування українського баноша слід взяти одну упаковку рослинного фаршу та 300 г грибів. Разом із нарізаною однією цибулею обсмажують на сковороді, додавши на смак сіль, перець, часник, спеції.
Одну чашку кукурудзяної крупи варять у 400 г води або бульйону протягом 7-8 хвилин. Залишають на печі ще на кілька хвилин, а потім зверху викладають приготовлену заправку. З рослинного фаршу готують й інші корисні та апетитні страви, у тому числі равіолі, вареники, янтики тощо.
Приготування м'яса
Веганське м'ясо можна готувати по-різному, а це дозволяє урізноманітнити щоденний раціон. Для цього на сайті superboly-eat-me можна замовити рослинні суперболи – кульки, які за смаком та структурою нагадують тваринне м'ясо.
Рослинні кульки варять у киплячій воді або бульйоні приблизно п’ять хв. Також з такого фаршу можна приготувати котлети та смажити на сковороді по три хвилини з обох боків.
Рослинне м'ясо можна запікати в духовій шафі, яка нагріта до 180-200 градусів. Час до повного приготування становитиме до 15 хвилин. Такий унікальний продукт продається у замороженому вигляді, при цьому допускається повторне заморожування без втрати смаку та користі.