Буженина – страва, яку прийнято відносити до давньослов’янської кухні, але і в інших країнах є дуже схожі аналоги запеченого м’яса. Ароматна, пряна буженина – мабуть, найпривабливіше серед м’ясних страв. Погодьтеся, на святковому застіллі рука сама так і тягнеться за апетитною скибочкою.
Інгредієнти:
Свинина 900 г
Сіль 3 ч. л.
Часник 2 зубці
Лавровий лист 2 шт.
Вода 1 л
Чорний перець (мелений) 1 щіпка
Паприка 1 щіпка
Перець чилі 1 щіпка
Цікаво, що спочатку буженину готували з ведмедини, але незабаром цю назву стали використовувати для запеченої задньої частини свинячої туші.
Приготувати буженину вдома дуже легко: крок за кроком дотримуйтесь рецепту – вийде м’який і соковитий шматочок м’яса.
- Закип’ятіть воду, додайте 2 ч. л. солі, часник і лавровий ліст.
- Залийте маринадом м’ясо, накрийте і відправте в холодильник на 6-8 годин.
- Витягніть м’ясо з маринаду, обсушіть, ще раз посоліть, натріть сумішшю з паприки, чорного і гострого перцю.
- Часник наріжте пластинами.
- На шматку м’яса зробіть кілька надрізів, вкладіть в кожен по смужці часнику.
- Помістіть м’ясо в рукав для запікання і відправте в розігріту до 190 градусів духовку.
- Через 60 хвилин розірвіть рукав для того, щоб буженина підрум’янилася, дайте страві запектися ще протягом 10-15 хвилин.
Домашня буженина замінить будь-які ковбасні вироби і відмінно підійде для приготування ранкового бутерброду.