Простий і швидкий у приготуванні десерт
Яблучний штрудель є одним з найпопулярніших десертів, особливо під час посту. "Дивогляд" ділиться з вами рецептом пісної випічки, який можна їсти навіть під час Великого посту.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- тепла вода – 110 мл;
- рослинна олія – 2 ст.л.;
- борошно – 200 гр;
- оцет – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Яблука – 3-4 шт. (залежить від розміру);
- родзинки;
- горішки;
- кориця;
- цукор – 2 ст.л.;
- манка або панірувальні сухарі.
ПРИГОТУВАННЯ
- Всі інгредієнти для тіста змішайте разом, так, що б маса була еластичною. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште на 30 хв при кімнатній температурі;
- Розстеліть рушник, притрусіть його борошном і розтягніть на ньому тісто у різні боки. Тісто повинно бути тонким;
- Наріжте яблука, притрусіть їх цукром і корицею та викладіть на тісто. Порожній край змастіть олією і починайте щільно загортати;
- Перекладіть штрудель на пергамент. Тісто змастіть зверху рослинною олією і поставте у розігріту до 180°С духовку на 60 хв;
- По готовності притрусіть штрудель корицею, цукровою пудрою і прикрасьте за смаком.