Пісний смаколик: рецепт яблучного штруделя з родзинками і горіхами

170710

Простий і швидкий у приготуванні десерт

Яблучний штрудель є одним з найпопулярніших десертів, особливо під час посту. "Дивогляд" ділиться з вами рецептом пісної випічки, який можна їсти навіть під час Великого посту.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • тепла вода – 110 мл;
  • рослинна олія – 2 ст.л.;
  • борошно – 200 гр;
  • оцет – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Яблука – 3-4 шт. (залежить від розміру);
  • родзинки;
  • горішки;
  • кориця;
  • цукор – 2 ст.л.;
  • манка або панірувальні сухарі.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Всі інгредієнти для тіста змішайте разом, так, що б маса була еластичною. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште на 30 хв при кімнатній температурі;
  2. Розстеліть рушник, притрусіть його борошном і розтягніть на ньому тісто у різні боки. Тісто повинно бути тонким;
  3. Наріжте яблука, притрусіть їх цукром і корицею та викладіть на тісто. Порожній край змастіть олією і починайте щільно загортати;
  4. Перекладіть штрудель на пергамент. Тісто змастіть зверху рослинною олією і поставте у розігріту до 180°С духовку на 60 хв;
  5. По готовності притрусіть штрудель корицею, цукровою пудрою і прикрасьте за смаком.
1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter