Шоколадна паска з цукатами: оригінальний рецепт святкової випічки

895588

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився незвичайним варіантом святкової випічки – шоколадної паски з цукатами.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • 300 г борошна (+ для замісу)
  • 150 г цукру
  • 30 г живих дріжджів
  • 3 яйця
  • 150 мл теплої води
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла (і додатково для змащування форми)
  • 2 ст. л. темного какао
  • 100 г цукатів

Для глазурі:

  • 2-3 ст. л. лимонного соку
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 ст. л. какао

РЕЦЕПТ

  1. Почати треба з приготування опари. Покладіть у миску 30 г живих дріжджів і влийте 150 мл теплої води. Потрібно трохи перемішати, поки дріжджі не розчиняться. Далі додавайте туди 2 ст. л. цукру та 4 ст. л. борошна, а потім обережно перемішайте опару до однорідного стану.
  2. Накрийте миску рушником та поставте в тепле місце на 25-30 хв, щоб опара підійшла.
  3. Борошно, яке залишилося, треба просіяти у велику миску або чашу комбайна, якщо ви будете замішувати тісто у ньому.
  4. Всипте 2 ст. л. темного какао і цукор, який залишився. Далі сухі інгредієнти перемішуються лопаткою.
  5. Вбийте до сухих інгредієнтів 3 яйця, додайте 100 г розм'якшеного вершкового масла та опару, яка підійшла. Перемішуйте тісто до однорідного стану. Якщо складається враження, що воно занадто рідке, то слід додати ще трішки борошна.
  6. Накрийте чашу/миску з тістом рушником і залиште підходити у теплому місці ще на годину.
  7. За 60 хв змастіть руки соняшниковою олією та обімніть тісто. Додайте 100 г цукатів та трохи перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися у тісті.
  8. Візьміть розм'якшене вершкове масло та щедро змастіть ним форму для паски, щоб тісто не прилипало та готову паску можна було легко вийняти.
  9. Викладіть тісто для шоколадної паски у змащену маслом форму, воно має займати на більше 1/3 форми.
  10. Форму треба накрити рушником і ще раз залишити для підйому у теплому місці на 35-40 хвилин. Паралельно увімкніть духовку та розігрівайте її до температури 180 градусів. Коли тісто підійшло, поставте форму в розігріту духовку та випікайте паску від 25 до 40 хв, у залежності від розміру форми. Якщо скоринка надто підрум'янилася, то паску треба накрити зверху, щоб вона не підгоряла.
  11. Дістаньте готову паску з духовки та залиште охолонути у формі. Паралельно зробіть шоколадну глазур. Для цього змішайте у мисочці 3 ст. л. лимонного соку, 100 г цукрової пудри та 2 ст. л. какао. Далі ретельно перемішайте все вінчиком. Якщо глазур надто густа, то додайте туди лимонний сік.
  12. Паску, яка охолола, потрібно дістати з форми та покрити зверху блискучою шоколадною глазур'ю. Прикрасьте її часточками цукатів, горіхами чи іншими прикрасами до смаку.
1 1 1 1 1
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter