Рататуй — це традиційна страва прованської кухні, яка ідеально підходить для літніх вечорів. У класичному рецепті овочі запікаються в духовці, але в нашій статті ми розповімо про полегшений варіант, коли їх смажать на сковороді.
Складові
- 1 очищена нарізана цибулина;
- 1 чайна ложка подрібненого часнику;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 баклажан нарізаний кубиками;
- 1 нарізаний червоний перець;
- 2 нарізані помідори без шкірки;
- 1 столова ложка нарізаної петрушки;
- Лимонний сік;
- Сіль;
- Молотий чорний перець.
Як приготувати
- Посипаємо баклажани сіллю та залишаємо їх на 15 хвилин. Промиваємо м'якоть насухо для того, щоб усунути гіркий сік з неї.
- Смажимо часник, цибуля в оливковій олії на повільному вогні до їхнього пом'якшення.
- Додаємо баклажани, кабачок, червоний перець та порошок чилі.
- Перемішуємо суміш і смажимо її близько 7-10 хвилин до пом'якшення овочів. Приправляємо їх сіллю та чорним перцем.
- Додаємо нарізані помідори та смажимо суміш ще 5 хвилин.
- Додаємо петрушку та куркуму. Вижимаємо зверху трохи лимонного соку, знову додаємо сіль та чорний перець. Перемішайте та подавайте.