Як приготувати рататуй на сковороді: рецепт ідеальної літньої страви

01002btm c6b5 1280x720

Рататуй — це традиційна страва прованської кухні, яка ідеально підходить для літніх вечорів. У класичному рецепті овочі запікаються в духовці, але в нашій статті ми розповімо про полегшений варіант, коли їх смажать на сковороді.

Складові

  • 1 очищена нарізана цибулина;
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 баклажан нарізаний кубиками;
  • 1 нарізаний червоний перець;
  • 2 нарізані помідори без шкірки;
  • 1 столова ложка нарізаної петрушки;
  • Лимонний сік;
  • Сіль;
  • Молотий чорний перець.

Як приготувати

  1. Посипаємо баклажани сіллю та залишаємо їх на 15 хвилин. Промиваємо м'якоть насухо для того, щоб усунути гіркий сік з неї.
  2. Смажимо часник, цибуля в оливковій олії на повільному вогні до їхнього пом'якшення.
  3. Додаємо баклажани, кабачок, червоний перець та порошок чилі.
  4. Перемішуємо суміш і смажимо її близько 7-10 хвилин до пом'якшення овочів. Приправляємо їх сіллю та чорним перцем.
  5. Додаємо нарізані помідори та смажимо суміш ще 5 хвилин.
  6. Додаємо петрушку та куркуму. Вижимаємо зверху трохи лимонного соку, знову додаємо сіль та чорний перець. Перемішайте та подавайте.
1 1 1 1 1 Рейтинг 1.00 1 голос
Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter