Котлета по-київськи вже стала класичною стравою, але це не єдиний рецепт котлет із начинкою. Сьогодні поділимося рецептом свинячих котлет із шинкою та горошком.
Як приготувати свинячі котлети з шинкою та горошком
Інгредієнти на 4 порції:
- свинина — 500 г;
- шинка — 100 г;
- зелений горошок — 50 г;
- цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- борошно — 1 ст. л.;
- вода — 0.5 склянки;
- яйце куряче, велике — 2 шт.;
- рослинна олія — 100 г;
- масло вершкове 82% — 1 ст. л.;
- чорний перець, сіль, панірувальні сухарі — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Шинку та цибулю наріжте маленькими кубиками та підсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Наприкінці приготування додайте зелений горошок. Добре перемішайте.
- Додайте в сковороду борошно та воду. Смажте до загусання. Посоліть, перемішайте та зніміть з вогню.
- Свинину добре промийте, наріжте шматками та відбийте кухонним молоком. Посоліть і поперчіть з обох боків. Покладіть на середину кожного шматка начинку та загорніть у рулетик.
- Яйця збийте вилкою до однорідності. Занурте котлети в яйце, потім обваляйте в панірувальних сухарях. Потім знову занурте котлети в яйце і знову в сухарі.
- Влийте в сковороду масло і підсмажте котлети до золотистої скоринки. Готові котлети покладіть на 20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.